مراسم ترحیم داوود احمدینژاد، برادر رئیس جمهوری سابق عصر روز جمعه در مسجد امام خمینی (ره) شهرک شهید محلاتی برگزار شد.
چه کسانی در تشییع داوود احمدینژاد حضور داشتند؟
(تصاویر) اشکهای احمدینژاد برای برادرش
پیکر مرحوم داوود احمدی نژاد،برادر محمود احمدی نژاد، رییس جمهور دولت نهم و دهم صبح امروز پنجشنبه ۱۳ مهر از محل سکونت خود در شهرک شهید محلاتی تشییع و برای خاکسپاری به بهشت زهرا منتقل شد.
پیام تسلیت سید حسن خمینی به احمدی نژاد
به گزارش جماران، متن پیام حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پی می آید:
بسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد
درگذشت برادرتان مرحوم حاج داوود احمدی نژاد را خدمت جنابعالی و همه ی بازماندگان ایشان تسلیت عرض نموده، از خدای متعال برای ایشان رحمت واسعه مسئلت دارم.
زمان و مکان تشییع و ختم داوود احمدینژاد
به گزارش ایسنا، متن این اطلاعیه به شرح ذیل است:
انا لله و انا الیه راجعون
به اطلاع عموم می رساند، آقای داوود احمدی نژاد اخوی گرامی دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق، پس از طی دوران سخت بیماری، صبح امروز (چهارشنبه) دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
پیکر آن مرحوم ساعت ۹ صبح فردا (پنجشنبه) از شهرک شهید محلاتی – خیابان آزادگان یکم تشییع و جهت تدفین به بهشت زهرا منتقل می شود.
به همین مناسبت مراسم ختمی نیز روز جمعه (۱۴ /۰۷/ ۹۶) از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در مسجد امام خمینی (ره) واقع در شهرک شهید محلاتی برگزار خواهد شد.
از خداوند متعال برای آن مرحوم، غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان محترم ،صبر جمیل و اجز جزیل مسالت داریم.
داوود احمدی نژاد بهزودی از بیمارستان مرخص میشود
وضع عمومی داود احمدی نژاد برادر رئیس جمهور سابق خوب است و بزودی از بیمارستان مرخص می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برادر داود احمدی نژاد با اعلام این خبر افزود: برادرم یکشنبه شب در پی شنیدن خبر درگذشت شوهر خواهرم دچار شوک عصبی شد و با افزایش فشار خون به یکی از بیمارستان های تهران منتقل و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد.
امیر احمدی نژاد گفت: حال عمومی وی از دو روز پیش مساعد است و دیروز به بخش داخلی منتقل شده و بزودی ترخیص می شود.
وی با اشاره به سابقه سکته داود احمدی نژاد از گذشته، انتشار برخی خبرها درباره سکته جدید او را تکذیب کرد.
آخرین اخبار از وضعیت جسمی داوود احمدینژاد
تکذیب شهادت برادر احمدینژاد در فلوجه
اما با پیگیری باشگاه خبرنگاران جوان از دفتر رئیس جمهور سابق این خبر تکذیب شد.
قصه "محمود" و "داود"
محمود احمدی نژاد در همان قدم اول برای برادرش حکم مهمی صادر کرد. او داود را به سمت ریاست بازرسی نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد. حکمی که با توجه به ماهیت دولت اول احمدی نژاد پست مهمی به حساب می آمد. در واقع محمود، داود را چشم و گوش خود قرار داده بود.
این یک سنت در سیاست ایران است هنگامی که رییس جمهوری تازه انتخاب می شود او در بدو ورود به پاستور برادر خود را در جمع نزدیکان خود در دفترش قرار می دهد. آیت الله هاشمی رفسنجانی در دولت دوم خود محمد هاشمی را به عنوان معاون اجرایی خودمنصوب کرد. محمد خاتمی هنگامی که به پاستور رفت علی خاتمی را به عنوان رییس دفتر خود منصوب کرد و حسن روحانی نیز در سال 92 حسین فریدون را دستیار ویژه خود قرار داد.
پست بازرسی در هر نهادی برای نظارت و جلوگیری و برخورد با تخلفات ایجاد شده است. محمود احمدی نژاد این پست را به برادرش که معتمدش بود و سابقه اطلاعاتی و امنیتی در کارنامه اش داشت واگذار کرد تا بهترین عملکرد را در راستای شعارهایش ارائه کند.
در دو سال اول ریاست جمهوری احمدی نژاد همه چیز رو به راه بود. ظاهرا اینگونه بود. اما آرام آرام ماه عسل به پایان رسید. تحولات رویکردی و چرخش احمدی نژاد به سمت بخشی از نزدیکانش بر روابط او با برادر بزرگترش هم اثر گذاشته بود.
اشاره داود احمدی نژاد به برخی از نزدیکان برادرش است. نزدیکانی که بعدها به "جریان انحرافی" مشهور شدند. این اظهارات نشان می دهد که او از همان زمان دولت اول احمدی نژاد با طیف اسفندیار رحیم مشایی در بین نزدیکان احمدی نژاد اختلاف جدی داشته است.
داود احمدی نژاد در سال 87 یعنی سال سوم ریاست جمهوری برادرش و پس از جنجال های پیش آمده بر سر انتخاب علی کردان برای وزارت کشور از مقام خود کناره گیری کرد. گفته می شد او یکی از منتقدان جدی معرفی کردان برای وزارت کشور بوده است.
علی کردان پس از آنکه به عنوان وزیر کشور منصوب شد طی مدت کوتاهی به خاطر رسوایی مدرک تحصیلی اش با وجود مخالفت شدید محمود احمدی نژاد از سوی مجلس شورای اسلامی استیضاح شد که جنجال فراوانی برانگیخت.
پس از کنارهگیری داود از بازرسی ریاست جمهوری، در رسانه ها زمزمه اختلاف مطرح شد اما شیخ الاسلامی از نزدیکان احمدی نژاد و جانشین داود درباره دلیل این استعفا گفت: «وی به علت مشكلات جسمی و توصیه پزشكان از این سمت كنارهگیری كرده است زیرا پزشكان به وی توصیه كردهاند كه از كارهای پرتنش و سخت خودداری كنند.»
اما این ادعا در سال 89 از سوی داود احمدی نژاد به نوعی رد شد. او نارضایتی قدیمی خود از انتصاب کردان را علنی کرد و گفت: «پنج سال پیش بعضی از آقایان را دیدیم که در گیشه انقلاب نیستند و از اول مخالف حضور آنها در دولت شدم و یکی از آنها نیز فردی بود که مدرک تحصیل اش جعلی بود، چرا باید کسی را به داخل صحنه بیاوریم که مدرکش جعلی است. به همین منظور من اطلاعات این فرد را به افراد و مکانهای مختلف دادم و این کار نیز به خاطر منافع نظام و انقلاب بود.»
با این حال محمود برای او حکم تازه ای صادر کرد. او در آبان ماه سال 87 برادرش را به عنوان عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد پدافند غیرعامل كشور منصوب کرد. این حکم تنزل مقام آشکاری نسبت به پست قبلی به حساب می آمد، با این حال داود این حکم رییس جمهور را پذیرفت، شاید به خاطرآنکه امیدوار به تغییر مسیر برادرش بود و نمی خواست حلقه ارتباطی با او را کاملا از دست دهد.
پس از این اتفاقات ماجراهای سال 88 رخ داد. محمود احمدی نژاد در انتخاباتی جنجالی برای دومین بار رییس جمهور ایران شد. در آن زمان داود احمدی نژاد سیاست سکوت را در قبال برادرش پیشه کرده بود. او پس از کناره گیری از بازرسی ریاست جمهوری تا بعد از برگزاری انتخابات اختلافات خود با برادرش را رو نکرد.
پس از آن که احمدی نژاد به عنوان ریس دولت دهم انتخاب شد، در همان ابتدای کار رویکرد خود را کاملا آشکار کرد. او در حکمی جنجالی اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان معاون اول خود برگزید. انتصابی که با مخالفت رهبر انقلاب و جریان های سیاسی داخل کشور روبهرو شد و نهایتا با حکم حکومتی رهبری احمدی نژاد از انتصاب خود دست کشید و محمد رضا رحیمی دیگر سیاستمدار حاشیه ساز و بحث برانگیز را به سمت معاون اولی برگزید.
پس از ماجراهای پیش آمده بر سر انتصاب مشایی داود احمدی نژاد به عنوان اولین منتقدان جریان مشایی وارد گود شد و انتقادات شدید را به این جریان آغاز کرد. او درباره نزدیک شدن این جریان به برادرش بارها هشدار داد.
در بهمن ماه 88 داود احمدی نژاد به شدت به اظهارات فرهنگی و دینی اسفندیار رحیم مشایی تاخت. او در سخنرانی گفت: «اینكه او مثلاً بگوید حضرت نوح نتوانسته جامعه را مدیریت كند، چه دردی از دردهای جامعه را حل میكند؟ او فقط میخواهد ما را مشغول كند تا از آن هدف بزرگ كه امام برای ما ترسیم كرد و مقام معظم رهبری آن را هدایت میكند، غافل باشیم، وی دنبال چیز دیگری نیست.»
طرح بحث "مکتب ایرانی" از سوی رحیم مشایی نیز با واکنش برادر احمدی نژاد روبه رو شد. داود در همه سخنرانی های خود علیه تئوری "مکتب ایرانی" و مشایی سخن می گفت.
او در سخنرانی های مختلف سعی در افشای این جریان داشت. درجایی درباره "مکتب ایرانی" به تندی گفته بود: «دیروز این نفوذیها و تفالهها با قرآن سر نیزه کردن بهدنبال فریب موحدان بودند و امروز اینان در جایگاه خدا نشسته و پیامبران الهی را نقد میکنند و مکتب اسلام را هوا میکنند.»
او در جریان یک سخنرانی درباره جریان مشایی گفت: «یکی از این آقایان با پول هنگفتی كه در اختیار دارد ارقامی نجومی به افراد میپردازد و با این وسیله درصدد محدود كردن دایره انتقادات از خود است.»
اظهارات تند داود احمدی نژاد علیه دوستان و نزدیکان برادرش کار را به جایی رساند که محمود احمدی نژاد در گفت و گویی اختصاصی با روزنامه ایران در سال 89 به این انتقادات پاسخ داد و گفت: «به چه حقی برخی افراد افترا میزنند. ممكن است برادر خود بنده هم باشد. اولاً اولین كسی نیستم كه برادرش علیه او اقدام میكند، هركس مسئول كار خودش است، اینكه برخی افراد اظهار نسبت بكنند و بگویند از اطرافیان او هستیم و درصدد سوءاستفاده كردن باشند، باید با آنها برخورد كنند و اگر كسی به این استناد از قانون تخطی بكند مجرم است و باید جواب بدهد.»
به این ترتیب جدال داود و محمود کاملا علنی شده بود. هیچی امیدی به بهبود شرایط وجود نداشت. تا اینکه فروردین سال 90 تیر خلاص به رابطه محمود و داود زده شد. احمدی نژاد حیدر مصلحی وزیر وقت اطلاعات را برکنار کرد و خود را به عنوان سرپرست وزارت اطلاعات منصوب کرد. این اقدام با مخالفت رهبر انقلاب روبه رو شد، ایشان با صدور حکم حکومتی خواستار بازگشت حیدر مصلحی به وزارت اطلاعات شد که احمدی نژاد آن حکم را نپذیرفت و ماجرای خانه نشینی 11 روزه او پیش آمد.
در آن زمان حتی گفته شد محمود احمدی نژاد قصد داشته است استعفا دهد اما نهایتا به نتیجه می رسد به کار خود ادامه دهد. پس از این اتفاق حلقه ارتباطی اصولگرایان با رییس جمهور کاملا از هم گسسته شد و احمدی نژاد هر روز بیش از گذشته از حاکمیت فاصله گرفت.
در همین زمان بود که اصطلاح "جریان انحرافی" به شکل رسمی به طیف اسفندیار رحیمی مشایی اطلاق شد. از این پس داود احمدی نژاد از هر فرصتی برای افشای این جریان استفاده می کرد. او در تمام سخنرانی های خود "جریان انحرافی" را در کنار "جریان فتنه" قرار می داد.
همین حملات باعث شد که 22آذرماه سال 90 وکیل اسفندیار رحیم مشایی، که آن زمان رییس دفتر رییس جمهور بود اظهارات داود در مورد رحیم مشایی را "افترا و نشر اکاذیب" خواند و گفت که این اظهارات قابل پیگرد قانونی است. او تاکید کرد که علیه برادر رییس جمهور طرح شکایت خواهد کرد. شکایتی که هیچ وقت نتیجه آن مشخص نشد.
در همان گیرو دار در سال 90 داود از نمایندگی ویژه رییس جمهور در کمیته پدافند غیر عامل استعفا کرد تا تنها حلقه وصل او با محمود، رابطه برادریاش باشد. مبارزه داود با نزدیکان محمود کار را به جایی رساند که روزنامه ایران در آن زمان در یادداشتی این سوال را مطرح کرد که "آیا داود احمدی نژاد مصونیت قضایی دارد؟"
داود احمدی نژاد آنقدر علیه نزدیکان برادرش جنگید تا در مهر 1391 دچار عارضه مغزی شد. او این عارضه را از سر گذراند اما در محافل سیاسی سکته داود را با اقدامات احمدی نژاد مرتبط می دانستند.
نقش داود احمدی نژاد در 4 سال دوم ریاست جمهوری برادرش با مبارزه با اسفندیار رحیم مشایی گره خورده است. در 15 بهمن سال 91 روزی که به یکشنبه سیاه مشهور شد، محمود احمدی نژاد در مجلس حاضر شد و فیلمی علیه فاضل لاریجانی پخش کرد، در آن جلسه علی لاریجانی رییس مجلس خطاب به احمدی نژاد گفت: «برادر شما پیش من آمده و حرف های زیادی درباره اطرافیان شما، جریان انحرافی و ارتباط آنها با منافقین و خارج از کشور گفته است.»
این سخنان لاریجانی توسط داود احمدی نژاد تائید شد و گفت: «من این موضوع جریان انحرافی را پیش خیلیها گفته ام.»
داود احمدی نژاد پس از پایان ریاست جمهوری برادرش هم دست از سر جریان انحرافی بر نداشت. او در گفت و گوهایی سعی کرد از این جریان بگویید. در سال 92 در انتخابات از علی اکبر ولایتی حمایت کرد و از عملکرد سعید جلیلی به شدت انتقاد کرد و گفت او مسیر برادرش را می رود.
داود احمدی نژاد در سال 92 درباره چگونگی شکل گیری رابطه عمیق مشایی و برادرش گفت "محمود احمدینژاد در یک حادثه زیر رو شد." او توضیح بیشتری در این باره نداد اما در سال 93 درباره رابطه مشایی و محمود احمدی نژاد گفت: «این دو چون لیلی و مجنون می مانند که جدایی شان از یکدیگر به معجزه خداوند نیازمند است.» او تاکید کرد: «به برادرم گفتم تا مشایی و اطرافیانش را دور نریزی، ما نیستیم.»
"برادرم و مشایی مثل لیلی و مجنون هستند"
داوود احمدی نژاد در گفت وگو با نامه نیوز، با اشاره به سخنان قبلی خود در مورد قطع رابطه احمدی نژاد و مشایی افزوده است که «من عرض کردم این خبر را شنیده ام و خودم هم این را باور نکردم و مطمئن هستم که این اتفاق نمی افتد.»
داوود احمدی نژاد پیش از این در گفت وگویی اعلام کرده بود: «به برادرم گفتم تا مشایی و اطرافیانش را دور نریزی، ما نیستیم. البته همین شنیدم که اینها را ریخته دور و مشایی و بقایی را دک کرده است»
موضوعی که به نحوی دیگر از سوی احمد خورشیدی پدر داماد احمدی نژاد نیز مطرح شد و گفت «علت کنار کشیدن تعداد قابل توجهی از اصولگراها از حمایت آقای احمدی نژاد، مشایی بود، الان می بینم آقای احمدی نژاد خیلی اسمی از آقای مشایی نمی برد و دفتر کارش از او جدا شده است و حداقل ارتباط سیاسی که آن موقع بوده کمرنگ تر شده است. وضعیت اصولگراها مثل قبل نیست، قبلا دولت دستشان بود، احساس قدرت داشتند الان اینطور نیست.»
اما این جدایی اعلام شده به سرعت از سوی نزدیکان به احمدی نژاد و مشایی چون علی اکبر جوانفکر و عبدالرضا داوری تکذیب شد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 20,دسامبر,2024